Bitcoin

Twitter stopt met advertenties voor cryptovaluta

Advertenties voor cryptomunten zoals bitcoin zijn niet meer welkom bij Twitter. Het Amerikaanse microblog doet dergelijke advertenties, net als Facebook en Google al eerder aankondigden, in de ban. Twitter wil niet langer een platform bieden aan mogelijk frauduleus handelen of cryptocriminaliteit. Advertenties voor bijvoorbeeld zogeheten initial coin offerings (ICO’s) – een soort beursgang voor cryptomunten–, maar ook advertenties voor handelsplatsformen zijn niet langer welkom. Het nieuwe advertentiebeleid wordt de komende 30 dagen uitgerold. De stap past in de reeks steeds luider wordende waarschuwingen over het speculatieve karakter van cryptomunten en de zeer grillige koersen. De kans om veel geld te verliezen met investeringen in cryptovaluta is groot. (Reuters)