Tennis

Federer raakt eerste plaats kwijt na zeldzaam verlies

Roger Federer verliest verrassend in Miami.
Roger Federer verliest verrassend in Miami. Foto ERIK S. LESSER/EPA

Roger Federer is zijn eerste plaats op de wereldranglijst kwijtgeraakt door een verrassende nederlaag tijdens het masterstoernooi van Miami. De Zwitser verloor in de tweede ronde van de Australische qualifier Thanasi Kokkinakis (21), nummer 175 van de wereld: 3-6, 6-3 en 7-6 (4). De 36-jarige Federer moet daardoor zijn eerste plaats weer afstaan aan de Spanjaard Rafael Nadal, die al een paar weken aan de kant staat met een blessure. Federer leed zijn tweede nederlaag op rij na zeventien zeges. Hij raakte vorige week zijn ongeslagen status in 2018 kwijt in de finale van het masterstoernooi van Indian Wells, tegen Juan Martin del Potro. Na zijn nederlaag in Miami liet Federer weten dat hij het gravelseizoen opnieuw overslaat. Hij neemt twee maanden rust en keert in juni weer terug op het gras. Net als vorig jaar komt Federer dus ook niet in actie op Roland Garros. (ANP)