Tennis

Bertens mist kans tegen Williams

Kiki Bertens heeft een grote kans laten liggen om de achtste finales van het Miami Open te halen. In de derde ronde tegen de Amerikaanse Venus Williams kreeg ze drie wedstrijdpunten, maar die liet ze allemaal onbenut. Williams, de nummer acht van de wereld, trok na bijna drie uur spelen aan het langste eind: 7-5, 3-6 en 5-7. De partij tussen Bertens en Williams kende een merkwaardig verloop. Na ruim twintig minuten leidde de Amerikaanse al met 5-0. Daarna won Bertens zeven games op rij, en de set. In totaal wisten beide speelsters liefst vijftien keer hun eigen opslagbeurt niet te winnen. Bertens, die nog niet eerder tegen Williams speelde, verspeelde in de laatste set een voorsprong van 5-3 in games. Ze had last van pijn in haar rechterhand. (ANP)