Droomgoal uit Paraguay ontneemt Toivonen de Goal v/h Weekend

Waar een interlandweekend vaak een schrale oogst oplevert, stellen de afgelopen dagen allerminst teleur wat mooie doelpunten betreft.

In het treffen tussen Zweden en Chili, waar we zometeen nog op terugkomen, trof Arturo Vidal fraai doel. Duitsland liet tegen Spanje (1-1) nog maar eens zien een van de grote favorieten te zijn voor de wereldtitel en had aan Thomas Müller een goede.

Edinson Cavani dan. Acht jaar geleden als 23-jarige al een van de dragende mannen bij Uruguay - weet u nog, die halve finale tegen Oranje? - en ook deze zomer ongetwijfeld samen met Luis Suárez de schouders waar de hoop van de natie op rust. Tegen Tsjechië stond hij helemaal vrij, laten we het houden op slim gelopen en dom verdedigd, maar het ziet er hoe dan ook spectaculair uit.

3. Miguel Layun (MEXICO v IJsland 3-0)

Ze zijn erbij straks in Rusland, de IJslanders. Met Kroatië, Nigeria en Argentinië geen makkelijke poule getroffen en tegen Mexico oefenen beloofde dit weekend niet veel goeds. Layun kijkt hier goed naar wat keeper Runarsson doet en haalt dan de trekker over:

2. Ola Toivonen (ZWEDEN v Chili 1-1)

Niet populair in zijn eredivisieperiode en de man die met zijn onwerkelijke goal tegen Frankrijk de deur naar het WK voor Oranje op slot gooide. Tegen Chili liet Zweden even sambavoetbal zien; en wij maar roepen dat ze niet kunnen voetballen.

1. Hernán Novick (CERRO PORTEÑO v Sportivo Luqueño 2-0)

Heerlijk,w at een geweldige goal is dit. De eerste Goal van het Weekend die in Paraguay gescoord is? Absoluut. En wat voor een…