Onderhandelingen

Nigeria bespreekt wapenstilstand met Boko Haram

De Nigeriaanse overheid blijkt te onderhandelen met terreurgroep Boko Haram over een mogelijk staakt-het-vuren. Dat schreef minister Lai Mohammed van Informatie in een verklaring aan persbureau Reuters. Hoewel al langer bekend is dat de Nigeriaanse president Buhari wil onderhandelen met de groep, blijkt nu voor het eerst dat besprekingen al gaande zijn. „Het is onbekend voor velen, maar we onderhandelen al enige tijd over een staakt-het-vuren met de opstandelingen”, aldus de verklaring. De toelichting volgt op de vrijlating van meer dan honderd schoolmeisjes in de voorbije weken. Zij werden in februari ontvoerd in de noordoostelijke plaats Dapchi. Het lot van zes meisjes is nog onbekend. Volgens de vrijgelatenen kwamen vijf meisjes om het leven en zit een nog vast. (Reuters)

    • Christiaan Paauwe