Kemerovo

Tientallen doden en vermisten bij brand in Siberisch winkelcentrum

Bij een brand in een winkelcentrum in de Siberische stad Kemerovo zijn zeker 37 doden gevallen, melden Russische persbureau’s. Ook worden nog tientallen mensen vermist. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen. De brand brak zondagmiddag lokale tijd uit op de vierde etage. In het pand zijn onder meer een bioscoop, een bowlingbaan en een kinderspeeltuin gevestigd. Het dak van het winkelcentrum is ingestort. Na het uitbreken van de brand sprongen verschillende mensen in paniek naar beneden om zichzelf in veiligheid te brengen. Meer dan honderd mensen zijn geëvacueerd uit het complex. Het pand beslaat in totaal 23.000 vierkante meter en 16.000 vierkante meter daarvan is getroffen, meldt persbureau TASS. Kemerovo is een mijnstad in Siberië en telt zo’n 500.000 inwoners. (NRC)