benoeming

EC noemt nieuwe baan Selmayr ‘niet eens promotie’

De omstreden benoeming van Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie voldoet aan alle regels. Dat heeft de Commissie dit weekend benadrukt in beantwoording van in totaal 134 vragen van het Europees Parlement. Volgens de Commissie is bij eerdere benoemingen ook nooit een vacature opengesteld en is er geen sprake van een promotie. Selmayr blijft in dezelfde ambtenarenschaal en gaat minder verdienen, schrijft de commissie. De flitsbenoeming van Selmayr leidde tot veel ophef. Hij werd op 21 februari eerst benoemd tot nieuwe adjunct-secretaris-generaal. Enkele minuten later maakte Italianer zijn vertrek bekend en werd Selmayr gelijk gepromoveerd tot secretaris-generaal, zonder dat anderen kans hadden zich voor die positie kandidaat te stellen. (NRC)