Meer dan 60 doden na brand in Siberisch winkelcentrum

Veel mensen sprongen in paniek naar buiten na het uitbreken van de brand op de vierde etage. Er waren veel kinderen in het winkelcentrum aanwezig.

De brand brak zondagmiddag lokale tijd uit op de vierde etage.
De brand brak zondagmiddag lokale tijd uit op de vierde etage. Foto: Russisch ministerie voor noodsituaties / AFP PHOTO

Bij een brand in een winkelcentrum in de Siberische stad Kemerovo zijn zondag zeker 64 doden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen. Dat meldt de Russische minister van Noodsituaties maandag, aldus persbureau AP. Van zes anderen is nog niets bekend: zij worden nog steeds vermist.

De brand brak zondagmiddag lokale tijd uit op de vierde etage. In het pand zijn naast winkels en restaurants onder meer een bioscoop, een bowlingbaan en een kinderspeeltuin gevestigd. Het dak van het winkelcentrum is ingestort.

Na het uitbreken van de brand sprongen verschillende mensen in paniek naar beneden om zichzelf in veiligheid te brengen. Meer dan honderd mensen zijn geëvacueerd uit het complex.

Zondag spraken hulpdiensten nog van zeventig vermisten, onder wie veertig kinderen. Toen waren er ook 43 gewonden geteld.

Condoleances Poetin

President Vladimir Poetin is geïnformeerd over de brand en condoleert de families en vrienden van de slachtoffers en wenst alle gewonden een spoedig herstel.

Het winkelcentrum beslaat in totaal 23.000 vierkante meter en 16.000 vierkante meter daarvan is getroffen, meldt persbureau TASS. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Kemerovo is een mijnstad in Siberië in het midden van Rusland en telt zo’n 500.000 inwoners.