‘Na lange tijd probeerde ik weer eens vlees en ik werd er gewoon ziek van’

Wim Jordens (70): „Boodschappen doen is heerlijk. Een rustpunt na een lange dag werken. Samen met mijn vrouw Jantine kook ik elke dag uitgebreid. Omdat we maar een klein koelkastje hebben, moeten we om de dag naar de supermarkt. Voordeel is dat we altijd vers eten in huis hebben.”

Groene bedoening, dat mandje van u.

„Zo ziet-ie er bij ons altijd uit. Vanavond eten we champignonrisotto met zalm. Morgen staat de spinazie op het menu.”

Flink wat pakken Alpro.

„Een aanbieding. Mijn vrouw is lactose-intolerant. We zorgen ervoor dat we altijd producten op sojabasis in huis hebben. Zelf heb ik diabetes, daardoor ben ik ook bewuster gaan eten.”

Wat laat u liggen?

„Vooral de calorieën en dan met name brood en andere granen. We eten ook geen vlees, wel af en toe vis.”

Bent u al lang vegetariër?

„Ik eet al dertig jaar geen vlees meer. Dat heeft niet zozeer met mijn diabetes te maken, maar meer met de slechte manier waarop slachtdieren worden behandeld. Daarbij: als je hoort van alle rommel (antibiotica) die in het eten van dieren terechtkomt, dan ben ik blij dat ik geen vlees meer aanraak.”

Dus nooit meer vlees?

„Een paar weken geleden heb ik na heel lange tijd weer eens een stukje geprobeerd, maar ik werd er ziek van.”