Recensie

Recensie

Jongensliefde op de boerderij

Foto Helmut Newton

Twee mannen, een boerderij en een liefdesverhaal: meer heeft regisseur Francis Lee niet nodig voor zijn buitengewone debuut God’s Own Country. Johnny (Josh O’Connor) is verklonken met zijn geboortestreek in Yorkshire. Hij bestrijdt leegte en isolement met snelle seks. Dan verschijnt de Roemeense migrant Gheorghe (Alec Secareanu), die hem op de boerderij komt bijstaan. Hoe Lee zijn twee hoofdpersonen laat versmelten met het harde landschap is fenomenaal. Lee is zelf afkomstig van zo’n kleine boerderij. Uit elk detail van God’s Own Country spreekt liefde voor het landschap en groot observatievermogen. Dit is een debuutfilm waar een heel leven aan vooraf is gegaan.

Drama
God’s Own Country Regie: Francis Lee. Volgende week in de bioscoop

●●●●