In beeld

De indrukwekkendste foto’s de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Alle 70.000 fietsen van het Chinese fietsverhuurbedrijf Bluegogo dat eind 2017 failliet ging, zijn in Beijing bijeengebracht waar ze zullen worden gerepareerd voordat ze verkocht kunnen worden aan andere fietsverhuurders.
Foto Wu Hong/EPA
GroenLinks werd afgelopen woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen in grote steden als Amsterdam en Utrecht de grootste partij. Fractieleider Jesse Klaver vierde dat met partijgenoten in Amsterdam.
Foto David van Dam
De Bulgaarse boer Safet Ismail heeft, net als tientallen andere mensen in Noordoost-Bulgarije, ooievaars in huis genomen die door de strenge vorst en de extreme sneeuwval van de laatste dagen ernstig verzwakt raakten.
Foto Stoyan Nenov/Reuters
Bij de archeologische vindplaats nabij Teotihuacán in Mexico, staan twee mensen op de 'Pyramid of the Sun' tijdens de viering van de lente. De 'Pyramid of the Sun' is de op twee na grootste overgebleven piramide en een van de grootste toeristische attracties van Mexico.
Foto Pedro Pardo/AFP PHOTO
Een politieagente troost de dochter van een bij een vuurgevecht omgekomen collega tijdens diens begrafenis in een buitenwijk van Jammu nabij Kasjmir in India.
Foto Channi Anand/AP Photo
Op het hoofdkwartier van Ruslands centrale verkiezingscommissie in Moskou kijkt een medewerker naar de live-beelden van de stembureaus tijdens de presidentsverkiezingen van 18 maart.
Foto Sergei Karpukhin/Reuters
Een lid van de oppositie gooit een traangasgranaat in het parlementsgebouw in hoofdstad Pristina in Kosovo. Dit gebeurde tijdens de stemming over de ratificatie van een grensovereenkomst met Montenegro uit 2015.
Foto Armend Nimani/AFP PHOTO
Een doedelzakspeler tijdens de jaarlijkse parade op St. Patrick’s Day in New York. St. Patrick’s Day is een Ierse nationale feestdag waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt.
Foto Peter Foley/EPA
Mama Hasria uit Indonesië probeert het water schoon te houden op het eiland Sulawesi.
Foto Yusyf Wahil/AFP
Deze week waren er kwalificatiewedstrijden voor freeride skiën en snowboarden op de berg Gond in Nendaz, Zwitserland. De technische staf schuilen voor een opstijgende helikopter.
Foto Valentin Flauraud/EPA
Max Verstappen poseert voor de foto. Dit weekend begint het Formule 1-seizoen, met de Grand Prix van Australië op Albert Park.
Foto Diego Azubel/EPA
Volgens de VN zijn in Congo 4,5 miljoen mensen op de vlucht voor conflict en geweld. Op de foto jonge Congolezen in een vluchtelingenkamp in Kalemie, een stad in het oosten van het land.
Foto John Wessels/AFP
Afgelopen week sloot de Chinese president Xi Jinping (staand, in het midden) het Volkscongres in China af met een speech.
Foto Nicolas Asfouri/AFP
In het kader van Wereldwaterdag verzamelt deze man recyclebaar materiaal in de Indiase rivier Yamuna.
Foto Adnan Abidi/Reuters
Een bij een luchtaanval gewond geraakt kind wordt verzorgd in Oost-Ghouta, de Syrische regio net buiten de hoofdstad Damascus is al maanden strijdtoneel tussen verschillende rebellengroepen en het Syrische leger.
Foto Mohammed Eyad/AFP
Een lid van de koninklijke garde valt flauw, net voor het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Koning Willem-Alexander op paleis Noordeinde.
Foto Michael Kooren/Reuters
Demonstranten in Athene protesteren voor het kantoor van een notaris tegen de veiling van voormalig kraakpanden in de Griekse hoofdstad.
Foto Alkis Konstantinidis/Reuters
Een jongen kijkt uit over de Salto do Rio Preto-waterval in het Braziliaanse nationale park Chapada dos Veadeiros.
Foto Eraldo Peres/AP
De Tsjechische premier Andrej Babis praat met de pers tijdens de EU-top in Brussel.
Foto Eric Vidal/Reuters
In Ahoy, Rotterdam worden een dag na de gemeenteraadsverkiezingen de stembiljetten op kandidaatsniveau geteld.
Foto Marten van Dijl/ANP