Podcast

Zaak 3: Willem Endstra

De strafzaak tegen Willem Holleeder neemt maanden in beslag. Hij kan levenslang krijgen: de rechtbank behandelt zijn vermeende betrokkenheid bij vijf moordaanslagen. Misdaadredacteur Jan Meeus vertelt in deze podcast over alles wat voorafging aan de liquidatie van Willem Endstra.

In een café in het Amsterdamse Oud-Zuid krijgt Jan Meeus eind 2004 een pakket documenten in handen geduwd. Het bevat cruciale informatie over het leven én de dood van Endstra, vastgoedbaron en voormalig ‘bankier van de onderwereld’. In deze derde aflevering van Holleeder: De Finale vertelt onze misdaadjournalist over alles wat voorafging aan de liquidatie en de strafzaak tegen Willem Holleeder, die maanden in beslag neemt.

Luister ook naar de vorige aflevering van Holleeder podcast: Zaak 2: Cor van Hout