Thuiskok

Ovenschotel met appel

De vrijdag is als het toetje van de week, vandaar dat ik dan vaak een zoet kies. Nu ook: een lekker rijk dessert met heerlijke meringue, om onbezorgd van te genieten.

Snijd het briochebrood in reepjes. Meng de rum met 5 eetlepels water en week de rozijnen erin. Meng de melk met de eieren, 5 eetlepels van de poedersuiker en het zout en week de reepjes boterbrioche er 10 minuten in. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng de suiker met de kaneel en wentel de reepjes appel erdoor. Laat de geweekte rozijnen uitlekken, voeg ze toe aan de appel en schep daarna het appel-rozijnenmengsel door de geweekte briochereepjes.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter en schep het appel-briochemengsel erin. Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven, tot de bovenlaag goudbruin is. Haal de ovenschotel uit de oven en laat even afkoelen.

Klop intussen de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf. Schep het boven op het appelbriochemengsel in de ovenschotel en zet in de oven. Laat bakken tot de eiwitten goudbruin zijn. Bestrooi met poedersuiker en serveer eventueel met zomerfruit.