Radio

Radio-dj Edwin Evers stopt met ochtendshow op Radio 538

Edwin Evers stopt eind dit jaar met zijn ochtendprogramma op de radiozender 538. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend in een uitzending van zijn show Evers Staat Op. Evers maakt al vele jaren met sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn en vaste nieuwslezer Henk Blok het best beluisterde radioprogramma van Nederland.

Hij wil zich na ruim twee decennia ochtendradio „herbezinnen”, zegt Evers. „Ik kijk uit naar een ander leven, waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek, alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radio-avontuur.”

De 46-jarige Evers begon 21 jaar geleden met Evers Staat Op bij 3FM. Hij maakte in 2000 de overstap naar Radio 538.

„Edwin Evers is zonder meer de Johan Cruijff van de Nederlandse radio”, reageerde John de Mol, eigenaar van de zender, in een persbericht. Het contract van Evers loopt aan het einde van het jaar af. 538 maakt binnenkort bekend wie hem in de ochtend gaat opvolgen.