Politie arresteert 90 hooligans in Amsterdam

Engelse voetbalfans zorgden voor onrust en bekogelden de politie met bierflesjes.

Engelse voetbalfans op de Amsterdamse Wallen.
Engelse voetbalfans op de Amsterdamse Wallen. Foto Niels Wenstedt / ANP

De politie heeft vrijdagavond op de Wallen in Amsterdam rond de negentig Engelse hooligans gearresteerd, meldt stadszender AT5. De Engelse supporters zorgen voor onrust. Rond 19.00 uur werd het grootste deel van de arrestanten, een groep van zo’n vijfig man, door de ME ingerekend.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Vandaag 70 Engelse “supporters” aangehouden voornamelijk voor het verstoren van de openbare orde. 1 lid van de Aanhoudings Eenheid mishandeld. De verdachte raakte gewond bij de aanhouding en is naar een ziekenhuis gebracht. 50 supp. van Ned. clubs extra preventief gecontroleerd.
Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Het aantal aangehouden Engelse “Supporters” is gestegen naar 90.

In Amsterdam kwamen ongeveer 4.500 Engelse voetbalfans samen voor het interland tegen het Nederlands elftal. Om 20.45 startte die wedstrijd in de Amsterdam ArenA. Volgens de politiewoordvoerder was het onrustig en “af en toe een beetje grimmig” in het gebied rondom de Wallen. Er werd met blikjes, glazen en bierflesjes gegooid.

Op een video van AT5, gefilmd door een buurtbewoner, is te zien dat de supporters die niet willen vertrekken stokslagen krijgen van de ME. Eerder vandaag werd al een verbod op openbaar drinken ingesteld.

De meeste arrestanten zitten vast op het verstoren van de openbare orde. Een arrestant die een politieman had mishandeld, raakte gewond tijdens zijn aanhouding en is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie zijn de meeste supporters rond 20.00 uur onderweg naar de ArenA, dus vermoedelijk keert de rust snel terug. Het Nederlands Elftal speelt vanavond de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

Onze verslaggever Mirjam Remie was aanwezig:

Twitter avatar mirjamremie Mirjam Remie Vechtpartij geweest. https://t.co/8zHgVJPdFf

Twitter avatar mirjamremie Mirjam Remie Inmiddels rustig op de Lange Niezel. Nog wel veel politie op de Wallen. Het ruikt er als na een lange Koningsdag. https://t.co/7CkNpCNfpu