Opinie

Moet de eurozone een eigen minister en begroting krijgen?

Kwestie in kaart Op de Eurotop bespraken de leiders van de negentien eurolanden vrijdag de toekomst van de eurozone. De Franse president Macron wil dat de eurozone een eigen begroting krijgt, een eigen minister van Financiën en een eigen parlement. Goed idee?

Bondskanselier Merkel en premier Rutte bij de Europese Raad in Brussel, 23 maart 2018
Bondskanselier Merkel en premier Rutte bij de Europese Raad in Brussel, 23 maart 2018 Julien Warnand/EPA
Lux et Libertas Lees ook het commentaar van NRC: Nederland zou goed een bemiddelende rol kunnen spelen in EU

Kwestie in kaart, een zaterdagse rubriek in de bijlage Opinie & Debat, is een visuele weergave van verschillende argumenten rond een actuele kwestie. Zelf een ‘mattermap’ maken? Ga naar www.mattermap.nl