Fusie

Tata Steel maakt afspraken met Nederlandse vakbonden

Staalconcern Tata Steel heeft met de vakbonden in Nederland een principeakkoord gesloten over de voorwaarden voor de fusie met ThyssenKrupp. Daarmee is de fusie weer een stapje dichterbij gekomen. Nu staat onder meer helder op papier dat er komende jaren geen gedwongen ontslagen zullen vallen. „Er worden wel arbeidsplaatsen afgeroomd, maar dat gebeurt langs de weg van natuurlijk verloop”, verduidelijkt onderhandelaar Peter Boëseken van vakbond CNV. FNV en CNV willen pas definitief groen licht geven na een advies van de centrale ondernemingsraad. Ook moeten de leden van de bonden nog instemmen. In India heeft Tata Steel het winnende bod uitgebracht voor de overname van het failliete staalbedrijf Bhushan Steel. Bhushan kan 5,6 miljoen ton staal per jaar produceren. (ANP)