Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

  1. Vijftien jaar na de invasie in Irak

    Correspondent Juurd Eijsvoogel las ademloos dit bijzonder pakkende draadje op Twitter, van een Amerikaanse journalist die vijftien jaar geleden voor The New York Times de invasie in Irak versloeg. Hij laat nu, met veel beeld, zien hoe hij werkte.

  2. Een moord in Washington

    In 2015 werd de oprichter van Russia Today, Michail Lesin, dood aangetroffen in zijn hotel in Washington. Een ongeluk, was de officiële verklaring van de Amerikaanse autoriteiten. Maar een geheim rapport van de FBI spreekt dit tegen en stelt dat Lesin is doodgeslagen, schrijft BuzzFeed. Tip van redacteur Eva Cukier.

  3. Koraal dat klimaatverandering overleeft


    Wetenschappers voorspellen dat 90 procent van de koraalriffen in 2050 is verdwenen. Vice duikt in de onderwaterwereld en laat zien hoe we het tij mogelijk kunnen keren. Tip van redacteur Pepijn Keppel.

  4. Er is een leven na Brexit voor de EU

    Onze Europacorrespondent en columnist Caroline de Gruyter schreef opnieuw een artikel voor de denktank Carnegie Europe dat wereldwijd druk wordt gedeeld. Ditmaal gaat het over de ingrijpende politieke veranderingen in Europa na Brexit, en hoezeer landen als Nederland al bezig zijn zich hierop voor te bereiden - ‘There is Life for the EU after Brexit’.

  5. Wie beslist over het lanceren van kernwapens?


    Redacteur Wieland van Dijk tipt dit korte stripverhaal van The Nib over de lancering van kernwapens. Het hele systeem is erop gericht om checks and balances zoveel mogelijk uit te schakelen, want dat leidt tot fatale vertraging in het geval van een dreigende kernoorlog.

    Lees hier: How We Nuke
  6. Stuur je tips in

    Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.