De Grote Geschiedenis quiz

Jaarlijks organiseren NRC, Andere Tijden en Historisch Nieuwsblad de Grote Geschiedenisquiz, met vragen die inzicht in geschiedenis vereisen én verschaffen.

De Grote Geschiedenisquiz is onderdeel van de 1918-bijlage die op 24 en 25 maart bij NRC verschijnt. De quiz is een jaarlijks initiatief van Andere Tijden, Historisch Nieuwsblad en NRC.

De finale van het zeventiende seizoen van de quiz wordt opgenomen op het Muiderslot, en deze historische locatie krijgt een grote rol in het spel. Vier teams, bestaande uit een prominente Nederlander en een deelnemer aan de voorronde, maken een rondgang door het kasteel, waar ze verschillende rondes spelen, onder meer in een escaperoom. Ze worden daarbij gesteund door vier vakken met publiek. Alle rondes beginnen in het kasteel, maar waaieren uit door de hele wereldgeschiedenis.

Zo maakt u kans op een plek in de finale als deelnemer of in een van de publieksvakken die de teams ondersteunen. We raden u dan ook sterk af om antwoorden van deze quiz op te zoeken. Uw inzending moet binnen zijn voor maandag 9 april, 00.00 uur. De finale wordt op 9 juni ’s avonds uitgezonden op NPO2.

Doe de quiz op GGQ.nl