Noord-Holland

Stembureau dicht in Heerhugowaard, gewonden Schagen

In Heerhugowaard is woensdag rond 18.00 uur een stembureau gesloten omdat jongeren de medewerkers lastigvielen. Volgens de gemeente kon de veiligheid van de vrijwilligers van het stembureau bij het NS-station niet langer worden gewaarborgd. Het ANP meldde dat de jongeren beschonken waren.

Burgemeester Bert Blase twitterde dat de veiligheid van vrijwilligers „zwaar” telt. De betrokken jongeren zouden op weg zijn geweest naar de Paasveetentoonstelling in het twintig kilometer verderop gelegen Schagen. Bij dat evenement zijn ruim tien mensen gewond geraakt door verdrukking, meldde de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord woensdagavond. Het incident vond plaats in discotheek Alpha in het centrum van de stad.

Eén slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met pijn op de borst. Zeven tot tien lichtgewonden zijn in een brandweerkazerne in de buurt opgevangen.

Het ging mis op de tweede etage van de discotheek, in de hal. Daar werd iemand onwel, waarop paniek ontstond. Op dat moment was het erg druk. De discotheek is korte tijd ontruimd geweest.