Podcast

NRC Onbehaarde Apen #0: Waarom wij onbehaarde apen zijn

Waar is ons haar? In de pilot-aflevering van onze nieuwe wetenschapspodcast Onbehaarde Apen onderzoeken Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen de vraag waarom de mens – al evoluerend- zijn vacht verloren is.

Waarom hebben mensen hun vacht verloren? Biologen hebben van alles bedacht: hinder bij het zwemmen, een knoeiboel bij het eten en de aantrekkingskracht van een blote huid. In deze pilot-aflevering van NRC’s nieuwe podcast Onbehaarde Apen duiken wetenschapsredacteuren Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen in alle theorieën die er rondom deze vraag bestaan.

De NRC-podcast Onbehaarde Apen bespreekt iedere woensdag de wereld van de wetenschap aan de hand van kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.