Ruim 10 gewonden door verdrukking in disco Schagen

Op de tweede etage werd iemand onwel, waarop paniek ontstond. Eén slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Discotheek Alpha in Schagen.
Discotheek Alpha in Schagen. Michel van Bergen/ANP

In een uitgaansgelegenheid in het Noord-Hollandse Schagen zijn ruim tien mensen gewond geraakt door verdrukking. Dat meldt Veiligheidsregio Noord-Holland Noord woensdagavond. Het incident vond plaats in discotheek Alpha in het centrum van de stad.

Eén slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met pijn op de borst. Zeven tot tien lichtgewonden zijn in een brandweerkazerne in de buurt opgevangen.

Het ging mis op de tweede etage van de discotheek, in de hal. Daar werd iemand onwel, waarop paniek ontstond. Op dat moment was het erg druk.

De discotheek is korte tijd ontruimd geweest. Inmiddels kunnen de feestgangers weer naar binnen.

Twitter avatar vrnhn Veiligheidsregio NHN 1 slachtoffer is vervoerd naar ziekenhuis, 7-10 lichtgewonden worden in de brandweerkazerne in de buurt opgevangen #paasvee #schagen

Het is volgens NH Nieuws momenteel erg druk in Schagen vanwege Paasvee, een jaarlijks feest met onder meer een veetentoonstelling.

Discotheek Alpha in Schagen:

Dronken jongeren: stembureau dicht

In Heerhugowaard, een kleine twintig kilometer verderop, werd woensdag rond 18.00 uur een stembureau gesloten omdat jongeren de medewerkers lastigvielen. Volgens de gemeente kon de veiligheid van de vrijwilligers van het stembureau bij het NS-station niet langer worden gewaarborgd. Het ANP meldde dat de jongeren beschonken waren.

Twitter avatar GemHHW Gemeente Heerhugowaard Het stembureau bij het NS-station in HHW is om 18.00 uur gesloten in overleg met de burgemeester vanwege groepen jongeren die voor zoveel overlast zorgden dat de veiligheid van medewerkers van het stembureau niet langer kon worden gewaarborgd.

Burgemeester Bert Blase twitterde dat de veiligheid van vrijwilligers “zwaar” telt. De betrokken jongeren zouden op weg zijn geweest naar Paasvee.