Mode

SuperTrash vraagt faillissement aan

Modebedrijf SuperTrash heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Dit heeft modeontwerpster Olcay Gulsen, die het bedrijf tot voor kort leidde, dinsdag bij RTL Boulevard bekendgemaakt. Het modemerk moest in 2017 al enkele winkels sluiten, waaronder in Amsterdam en Haarlem. Bij het bedrijf zijn zo’n 150 werknemers in dienst. In februari maakte Gulsen bekend na twaalf jaar de dagelijkse leiding van SuperTrash over te dragen, omdat ze zich wilde richten op televisiewerk. Bij RTL Boulevard zei de ontwerpster dinsdag dat ze niet meer „de juiste persoon was om het bedrijf te leiden”. Het is nog niet duidelijk of SuperTrash een doorstart gaat maken. Gulsen, onlangs nog finalist in het programma Wie is de Mol, heeft woensdag een gesprek met de curator. (NRC)