Recensie

Recensie Muziek

Fris gebubbel van de synthesizer

    • Hester Carvalho

Het Amsterdamse electronica-duo CUT_ heeft een spaarzame productie. De voormalige conservatoriumstudenten Sebastiaan Dutilh en Belle Doron sieren vaak de (festival-)podia met hun wervelende elektronica, fraaie dans en achtergrondprojecties, maar brengen de muziek in kleine porties uit. Zo is er nu een EP met de mysterieuze titel Blind = Bliss, met daarop vier nieuwe nummers. Opvallend aan deze composities is de heldere klank die de twee in hun elektronica leggen. Fris gebubbel van de synthesizer, in wiegende ritmes gevat, wervelt rond, en wordt zo nu en dan doorsneden door puntige riffs op gitaar of keyboard. De melodieën ontvouwen zich gelijkmatig, er wordt geen drama in gelegd. Soms, in ‘Trick Me’ is er de voor dance typerende ‘break’, pauze, waarna het ritme op hol slaat om de danslustigen aan te vuren. De zang van Belle Doron ligt als een heldere neonstreep over de instrumentaties, fel en warmbloedig tegelijk.