Wielrennen

UCI vraagt Noord-Nederland voor organisatie van wereldkampioenschappen 2020

Foto EPA

De kans dat de WK wielrennen van 2020 in Noord-Nederland plaatsvinden, is aannemelijk geworden nu de internationale wielerfederatie UCI de regio heeft gevraagd de organisatie van het evenement op zich te nemen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. De provincies Drenthe en Groningen hadden zich kandidaat gesteld voor 2023. Voor de organisatie van de WK is ruim 15 miljoen euro nodig en de komende maanden wordt bekeken of dat bedrag bij elkaar te halen is. De UCI wil na de zomer uitsluitsel krijgen van Drenthe en Groningen. Eigenlijk zouden de WK in 2020 worden verreden in Vicenza en Venetië, maar de Italiaanse steden hebben de organisatie teruggegeven, waarop de UCI dus besloot Noord-Nederland te benaderen. (NRC)