Thuiskok

Weense aardappelsoep

Als u de boter vervangt door olijfolie, heeft u een veganistische, voedzame soep.

Maak de aardappels, de knolselderij, de wortels en de gele wortels schoon en snijd de groenten in blokjes van 1 bij 1 cm. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Was de peterselie, schud droog en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn.

Verhit 1 eetlepel van de geklaarde boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui hierin aan. Voeg de helft van de aardappelblokjes en alle knoflook toe. Blus af met de appelazijn en schenk de helft van de groentebouillon in de pan. Breng op smaak met zout en peper en laat koken tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de rest van de blokjes aardappel, knolselderij, wortel en gele wortel toe, samen met de laurierblaadjes, de marjolein, de komijn en de nootmuskaat. Breng opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg dan de rest van de groentebouillon toe en verhit tot de soep heet is. Borstel intussen het eekhoorntjesbrood schoon en snijd in plakjes. Bak kort in een pan met antiaanbaklaag in de rest van de geklaarde boter en breng op smaak met zout en peper. Haal de laurierblaadjes en de marjolein uit de soep en serveer gegarneerd met het eekhoorntjesbrood en takjes marjolein.