Bompakket onderschept in Texas

De afgelopen weken ontploften vijf pakketjes in Texas en werd er één bompakket onderschept. De FBI vermoedt dat er een verband is tussen de bommen.

De politie van Austin onderzoekt de ontplofte bom van zondag
De politie van Austin onderzoekt de ontplofte bom van zondag Foto Sergio Flores/Reuters

De FBI heeft een pakket met explosieven bij een distributiecentrum van FedEx onderschept in de Amerikaanse staat Texas op dinsdagavond lokale tijd, meldt persbureau AP. Het werd op tijd ontdekt, waardoor er geen gewonden zijn gevallen.

Op dinsdagochtend kort na middernacht raakte ook al een medewerker van FedEx gewond toen een pakketje ontplofte in een distributiecentrum in San Antonio in Texas.

Eerdere bommen

In de Texaanse stad Austin ontplofte afgelopen maand al drie keer een pijpbomachtig explosief. Daarbij vielen twee doden en twee gewonden. De eerste drie bommen gingen af in het oosten van de stad en werden via de post bezorgd.

Zondag ontplofte een vierde bom elders in de stad. Deze lag op straat en ging af door een struikeldraad. De FBI gaf aan dat zij vermoeden dat er een verband is tussen de zes pakketjes. In totaal zijn er twee doden gevallen door de bommen en vier mensen gewond geraakt.

Zesde explosie

Bij een explosie in een tweedehands winkel in het zuiden van de stad Austin in de Amerikaanse staat Texas raakte dinsdagavond lokale tijd in ieder geval één man gewond. Dat meldt persbureau AP. De politie denkt dat deze explosie geen verband houdt met de eerdere pakketjes.

Hier vonden, bij benadering, de ontploffingen plaats.

    • Sophie van Oostvoorn
    • Jurriaan van Eerten