Olie

Brandstoffenleverancier Varo naar de beurs in Amsterdam

Eigenaar Argos

Brandstofleverancier Varo Energy gaat naar de beurs in Amsterdam. Eigenaren als Carlyle, Vitol en Reggeborgh gaan bestaande stukken in Varo verkopen aan beleggers. Een notering wordt in de komende weken verwacht. Varo verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. In 2015 ging Varo samen met het Nederlandse Argos, actief in opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Argos is bij consumenten vooral bekend van de tankstations. De aandeelhouders willen tot 40 procent van hun bestaande belang te gelde maken. Ingewijden stelden eerder dat Varo met de beursgang gewaardeerd zal worden op bijna 2,5 miljard dollar. Varo behaalde vorig jaar een omzet van 13,4 miljard dollar. (ANP)