Luxe

Samsonite zoekt overnameprooi die goed is in dure handtassen

Kofferproducent Samsonite wil uitbreiden door de overname van een handtassenmerk. „Het enige product waar we nog niet groot in zijn, zijn handtassen”, aldus topman Timothy Charles Parker. Hij noemde geen namen van eventuele kandidaten. Samsonite haalt minder dan 5 procent van de omzet uit producten die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen. Handtassen moeten de kofferproducent helpen in dat segment te groeien. „De meeste handtassenmerken zijn eigendom van luxe merken en maar weinig staan open voor verkoop”, realiseert Parker zich. „We zijn niet bang een goede prijs voor een goed bedrijf te betalen. We hebben daar zeker de slagkracht voor.” Enkele jaren terug kocht Samsonite al luxe tassenmaker Tumi voor 1,5 miljard euro. (Bloomberg)