leasefiets

Kabinet wil belastingregels voor fiets van de zaak versimpelen

Het kabinet wil meer forenzen op de fiets krijgen door het leasen van een fiets aantrekkelijker te maken. In 2020 moeten de nieuwe, simpelere belastingregels voor fietsen van de zaak ingaan, heeft staatssecretaris Snel (D66, Financiën) maandag geschreven aan de Tweede Kamer. Op dit moment moeten mensen die een fiets leasen, net als werknemers met een auto van de zaak, via een bijtelling belasting betalen over het privégebruik. Ze moeten bijhouden hoeveel kilometer ze in hun eigen tijd fietsen. Daar moeten onderhoudskosten, verzekeringen en reparaties weer van worden afgetrokken. Hoe de nieuwe regeling er precies gaat uitzien, is onbekend. Ruim 700.000 mensen hebben een leaseauto, het aantal leasefietsers is “zeer beperkt” volgens het ministerie. (NRC)