KNVB

Videoarbiter wordt volgend seizoen in eredivisie ingevoerd

De KNVB gaat volgend seizoen gebruikmaken van een videoscheidsrechter bij alle eredivisiewedstrijden. Daar hebben de profclubs maandagavond tijdens de algemene vergadering mee ingestemd. De KNVB hoopt met de komst van de videoarbiter op een „eerlijker verloop van de competities en ondersteuning van de arbitrage”. Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, spreekt van een „uniek moment in het Nederlandse voetbal”. De bond neemt het eerste seizoen de kosten, minder dan 2 miljoen euro, voor zijn rekening uit een potje voor innovatieprojecten. De clubs moeten daarna geleidelijk de kosten gaan dragen. In het bekertoernooi en in de verschillende playoffs was de videoref al in gebruik. Ook in enkele buitenlandse competities, waaronder de Duitse, is de technologie al ingevoerd. (NRC)