Duits Voetbal

Trainer Tuchel wijt vertrek bij Dortmund aan verwijdering tussen hem en directie na aanslag

Foto EPA

Coach Thomas Tuchel is mede door de nasleep van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund bij de club vertrokken. De voorganger van de vorig jaar ontslagen Peter Bosz gaf aan dat er na het incident op 11 april 2017 een verwijdering is ontstaan tussen hem en directeur Hans-Joachim Watzke. „Dat kwam waarschijnlijk omdat hij niet in de bus zat en ik wel”, zei Tuchel op het proces tegen de dader. De bus werd getroffen op weg naar het stadion voor het duel in de Champions League tegen Monaco. Speler Marc Bartra raakte gewond. Na overleg werd het duel een dag later gespeeld. Tuchel: „Dat had nooit mogen gebeuren. De spelers waren er zo slecht aan toe dat ze onmogelijk konden voetballen.” Dortmund werd uitgeschakeld. (ANP)