Drank

De champagne vloeit weer rijkelijk, ook in Nederland

Nederland importeerde vorig jaar ruim 2,5 miljoen flessen champagne uit Frankrijk, een groei van 7,7 procent. De waarde van de geïmporteerde bubbels steeg met ruim 11 procent. Nederland is hiermee wereldwijd de dertiende champagne-importeur, meldt het Benelux Champagne Bureau. De flessen die Nederlanders zelf in Frankrijk kopen zijn niet meegerekend. De wereldwijde champagneomzet steeg naar een record van 4,9 miljard euro, 1 miljard meer dan in 2005. De export groeide in 2017 met 6,6 procent naar 2,8 miljard euro. De Franse markt bleef stabiel op 2,1 miljard euro. De Verenigde Staten blijven de belangrijkste importeur, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk. De Britten bestelden wel fors minder, volgens het bureau vanwege de ongunstige invloed van de brexit. (ANP)