Aangifte

OM staakt onderzoek mishandeling om hoofddoek

Een 15-jarige meisje verklaarde eerder op straat te zijn mishandeld nadat zij weigerde haar hoofddoek af te doen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek naar de vermeende mishandeling van een 15-jarig meisje uit Emmeloord stopgezet. Er is twijfel ontstaan over de juistheid van de aangifte. Het meisje verklaarde in februari op straat te zijn mishandeld nadat zij weigerde haar hoofddoek af te doen. Volgens het OM is er inderdaad letsel aangetroffen, maar is het niet duidelijk hoe ze daaraan komt. Het OM zegt dat de verklaringen van het meisje op meerdere punten niet kloppen. Ook lukte het niet om de getuige te vinden die haar verhaal zou kunnen ondersteunen. „Een buurtonderzoek, een passantenonderzoek en grote media-aandacht voor de zaak hebben niet geleid tot het traceren van deze getuige of tot het verkrijgen van enige andere informatie die de aangifte onderbouwt”, laat het OM weten. (NRC)