Vijf doden en vier gewonden bij ongeluk Helmond

Bij een aanrijding op de N270 tussen Helmond en Deurne kwamen vijf mensen om het leven en raakten vier mensen ernstig gewond.

Door een aanrijding tussen en bestelbus en een vrachtwagen op de N270 in Helmond zijn vijf doden gevallen.
Door een aanrijding tussen en bestelbus en een vrachtwagen op de N270 in Helmond zijn vijf doden gevallen. Foto Rob Engelaar/ANP

Bij een ongeluk op een provinciale weg tussen Helmond en Deurne zijn maandag aan het eind van de middag vijf mensen om het leven gekomen. Ook raakten vier mensen ernstig gewond, dat maakt de politie op Twitter bekend.

Volgens de politie gaat het om een aanrijding tussen en bestelbus en een vrachtwagen. Vier van de dodelijke slachtoffers zaten in de bestelbus. Vier gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder wie de vrachtwagenchauffeur die uit de cabine bevrijd moest worden. Hulpdiensten zijn ter plaatse en zijn “met man en macht aan het werk”, aldus de politie. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie doet onderzoek.

De N270 is in beide richtingen afgesloten. De politie adviseert automobilisten om te rijden. De weg is waarschijnlijk nog tot 21.00 uur afgesloten, aldus de politie.