FA Cup

Laatste vier: Spurs, United Southampton en Chelsea

Tottenham Hotspur heeft voor het tweede jaar op rij de halve finales van de FA Cup bereikt. De Spurs wonnen zaterdag, mede dankzij twee doelpunten van oud-Ajacied Christian Eriksen en een paar goede reddingen van de Nederlandse keeper Michel Vorm, bij Swansea City met 3-0.

Brighton & Hove trad zaterdag met drie Nederlanders in de basis aan tegen Manchester United. Maar doelman Tim Krul, middenvelder Davy Pröpper en aanvaller Jürgen Locadia konden op Old Trafford niet voorkomen dat United won. Het duel in de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi eindigde in 2-0 door treffers van Romelu Lukaku en Nemanja Matic.

Southampton won zondag zijn eerste (beker)wedstrijd onder de nieuwe trainer Mark Hughes. Bij Wigan Athletic – uitkomend op het derde niveau in Engeland - werd met 2-0 gewonnen. The Saints stelden Hughes woensdag aan als opvolger van de ontslagen Argentijn Mauricio Pellegrino. Southampton, dat moet vrezen voor degradatie uit de Premier League, schaarde zich voor het eerst in vijftien jaar onder de laatste vier.

Chelsea plaatste zich zondag als vierde en laatste club voor de halve finales van de FA Cup. De verliezend finalist van vorig jaar won bij Leicester na verlenging met 2-1. Het winnende doelpunt kwam op naam van Pedro Rodríguez. (NRC)