De Goal v/h Weekend schetst maar weer het luxeprobleem van de Belgen

Je zult straks in Rusland maar moeten kiezen tussen een ijzersterke spits die dit weekend z’n 26ste van het seizoen maakte en een ontketende jongeling die 1-op-1 loopt.

Eerst de Nederlanders in het buitenland, die lieten zich weer gelden. Goed nieuws voor Ronald Koeman, alhoewel hij Eljero Elia links liet liggen, tot diens ontevredenheid. Ook scorend en wél in de selectie: Bas Dost met zijn 29ste goal van dit seizoen. En Memphis Depay besliste in de laatste minuut de kraker tegen Marseille.

3. Jael (GRÊMIO v Internacional 2-0)

Het is nog even wachten tot de landelijke competitie in Brazilië weer gaat beginnen, maar zoals vorige week ook al te zien was: de staatskampioenschappen leveren ook prima materiaal:

2. Graham Zusi (SPORTING KC v v San Jose 2-1)

Man van de club, deze Graham Zusi. Reeds ten jaar actief in Kansas en dat luisterde hij dit weekend op met een heerlijke goal tegen de Earthquakes:

1. Michy Batshuayi (BORUSSIA DORTMUND v Hannover 96 1-0)

Roberto Martinez heeft wat te kiezen komende zomer: Romelu Lukaku of deze Michy Batshuayi in de spits? De Chelsea-huurling loopt sinds zijn verblijf in Duitsland 1-op-1. Fraaie goal dit weekend weer: