PSV verslaat VVV Venlo, Twente - Willem II eindigt in gelijkspel

Na een rode kaart bij VVV Venlo tikte PSV drie goals achter elkaar binnen. Vitesse – Heracles Almelo eindigde in 0-0.

PSV-speler Marco van Ginkel viert de 1-0.
PSV-speler Marco van Ginkel viert de 1-0. Foto ANP

PSV kon vandaag trots het veld verlaten na een 3-0 overwinning op VVV Venlo. In Enschede wist FC Twente opnieuw geen winst te pakken, toen een match tegen Willem II eindigde in 2-2.

Twitter avatar PSV PSV EINDSTAND #PSVVVV 1-0Van Ginkel ((68)
2-0Lozano (80)
3-0Van Ginkel (84, pen) https://t.co/hnO9uyQI56

PSV - VVV Venlo: 3-0

In Eindhoven leek de wedstrijd tegen VVV Venlo wat tam te beginnen, met een eerste helft zonder al te veel kansen. Na de rust besloot PSV er de beuk in te gooien. Aanvankelijk wist de Limburgse ploeg nog veel kansen van de thuisclub te keren, totdat VVV-spits Seuntjens na een duw voor de tweede keer geel kreeg en het veld moest verlaten.

Hierna ging het hard. In het laatste halfuur scoorden de Eindhovenaren drie keer. Dat gebeurde twee keer op conto van Van Ginkel - waarvan een keer vanaf de penaltystip - en eenmaal door Lozano.

Door de overwinning breidt PSV zijn voorsprong op Ajax uit van zeven naar tien punten. De Amsterdammers hebben zondag de kans om weer dichter bij de koploper te komen, wanneer zij het in Rotterdam opnemen tegen Sparta.

FC Twente - Willem II: 2-2

Al in de tweede minuut kreeg Willem II-speler Rienstra de kans om de openingsgoal te maken, maar doordat hij de bal niet goed raakte ging die langs het doel. Dit werd twaalf minuten later goed gemaakt, toen Tsimikas de 1-0 maakte voor de uitploeg.

Twitter avatar WillemII Willem II EINDE WEDSTRIJD - Willem II speelt met 2-2 gelijk tegen FC Twente in de Grolsch Veste. Doelpuntenmakers van Willem II waren Tsimikas en Sol. #twewil

Hierop ontstond onvrede bij de Twente-supporters. Zij gooiden rode pepers op het veld en hielden spandoeken omhoog met teksten als ‘Steek die pepers in je reet en bespaar ons degradatieleed’ en ‘Door schijtbakkenvoetbal staan we 17de’.

Nog voor rust scoorden de Enschedeërs de gelijkmaker, toen Thomas Lam een vrije trap van Maher binnen kopte. Na de rust kregen beide ploegen nog veel kansen, die ook werden benut. Topscorer Sol zette met een goal uit een formidabele voorzet van Tsimikas Willem II weer op voorsprong. In de 87e minuut maakte Peet Bijen de 2-2, wat ook de eindstand zou worden.

Door de uitslag blijven Willem II en FC Twente staan waar ze stonden in het klassement: respectievelijk vijftiende en zeventiende.

Sc Heerenveen - FC Utrecht: 2-2

Door een laat doelpunt van invaller Cyriel Dessers is de wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Utrecht zaterdagavond nog net geëindigd in een gelijkspel. In de 88e minuut werd het 2-2 in Friesland.

Twitter avatar fcutrecht FC Utrecht 📊 Dit zijn de statistieken die horen bij de partij tussen @scHeerenveen en #fcutrecht 👇 https://t.co/fo6CzEcOIJ

Heerenveen kwam na slap spel na 18 minuten op 0-1 achterstand te staan door een treffer van Van der Maarel. Voor de rust volgde nog de gelijkmaker, op conto van Morten Thorsby.

In de tweede helft deed Heerenveen het beter, maar dit betaalde zich pas in de 76e minuut uit in de 2-1. Lang konden de Friezen er niet van genieten: twaalf minuten later zette Dessers de stand op 2-2, wat het zou blijven.

Door het gelijkspel komt Heerenveen niet dichter in de buurt van het felbegeerde tickets voor de play-offs voor Europees voetbal. FC Utrecht behoudt de vierde positie in het klassement, maar als Feyenoord zondag van PEC Zwolle wint, worden de Utrechters door de Rotterdammers voorbij gestevend.

Vitesse - Heracles Almelo: 0-0

Een saai duel in Arnhem eindigde zoals het begon. Een tegenvaller voor Vitesse, dat na de vernederende nederlaag van vorige week tegen FC Utecht (5-1) wat goed te maken had: het zwaarste verlies in zes jaar.

Twitter avatar MijnVitesse Vitesse ’90 Daar is het eindsignaal. #Vitesse vs @HeraclesAlmelo blijft onbeslist. Beide teams slaagden er niet in om te scoren. Eindstand: 0-0 #vither

Aanvankelijk had Vitesse meer kansen dan de bezoekers, maar dit vertaalde zich niet in een openingstreffer. Bijna zette Navarone Foor de thuisploeg op voorsprong, maar de Almelose doelman haalde het schot van de lijn.

Door het gelijkspel blijft Vitesse op de zesde plek staan en Heracles op de negende.