In beeld

Dit zijn indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

In het nationaal park Los Glaciares in Argentinië kijken toeristen naar de Perito Morenogletsjer waarvan grote stukken ijs losbreken. Dit gebeurt doordat smeltwater van omliggende gletsjers een steeds groter wordende tunnel slijt in de gletsjer. Eens in de twee tot vier jaar wordt deze tunnel zo breed dat hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt.
Foto Walter Diaz / AFP
Zevenduizend paar schoenen liggen op het grasveld voor het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. ter herinnering aan het aantal kinderen dat in de VS door vuurwapengeweld is omgekomen sinds het schietincident bij de Sandy Hook school in Connecticut in 2012.
Foto Saul Loeb / AFP
Syrische kinderen in de stad Douma, nabij de hoofdstad Damascus, wachten bij een muurschildering met het logo van de in 1942 opgerichte Syrische hulporganisatie Syrian Red Crescent.
Foto Hamza Al-Ajweh / AFP
Een man houdt zich verborgen onder een vrachtwagen terwijl een medewerker van de havenpolitie van de Griekse stad Patras hem probeert te arresteren. Vanuit deze havenstad proberen veel illegale migranten met de veerboten die hier vertrekken Italië te bereiken.
Foto Alkis Konstantinidis / Reuters
Duiven zitten op de elektriciteitsdraden in de door vuur verwoeste sloppenwijk Ilias Mollah in Mirpur, Dhaka, Bangladesh. Bij de brand, waarbij geen gewonden vielen, zijn duizenden families dakloos geworden.
Foto Abir Abdullah/EPA
Een gewond geraakte burger in Oost-Ghouta, vlakbij de Syrische hoofdstad Damascus. In februari begon het Syrische regeringsleger een offensief tegen de rebellen in Oost-Ghouta, sindsdien zijn er al meer dan 1180 burgers omgekomen.
Foto Amer Almohibany/AFP
Op de Noorse eilandengroep Lofoten is het momenteel -13. Toch gaat deze surfer de golven bedwingen.
Foto Olivier Morin/AFP
Een banner verwelkomt de Franse president Emmanuel Macron tijdens zijn bezoek aan India. Eerder deze week bezocht Macron onder andere Varanasi, een van de oudste en heiligste steden van het land.
Foto Rajesh Kumar Singh/AP
Inwoners keren terug naar een dorpje vlakbij de Syrische stad Afrin. Het Turkse leger voert al weken, samen met plaatselijke milities, een offensief tegen de Koerdische militie YPG. Het Turkse leger heeft inmiddels de stad omsingeld, honderden burgers zijn omgekomen.
Foto Aref Tammawi/EPA
Rey Tillerson, op het moment van deze foto nog de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, poseert met veiligheidstroepen van de ambassade in Tsjaad. Tillerson werd toen hij terugkeerde naar de VS ontslagen door president Trump en vervangen door CIA-baas Mike Pompeo.
Foto Jonathan Ernst/Reuters
Het meer van Gruyère in Zwitserland is drooggelegd. Boten liggen op de bodem van het meer. Het waterpeil is naar beneden gebracht om plaats te maken voor het verwachte smeltwater uit de bergen.
Foto Valentin Flauraud/AP
Een bezoeker en een beveiliger tijdens het volkscongres in China. Vorige week werd tijdens het Chinese Nationale Volkscongres een grondwetswijziging doorgevoerd die het voor een president mogelijk maakt om meer dan twee termijnen van vijf jaar aan te blijven.
Foto Thomas Peter/Reuters
Een jongen tuurt door een gat in de muur tussen de Mexicaanse en Amerikaanse grens in de buurt van Tijuana, Mexico.
Foto Edgard Garrido/Reuters
Twee modellen poseren voor een hexagon-spiegel tijdens de modeweek in Moskou.
Foto Maxim Shipenkov/EPA
In de Verenigde Staten liepen afgelopen week studenten de klaslokalen uit om te protesteren tegen het vuurwapengeweld in Amerika. Op de foto loopt een aanhanger van de National Rifle Association, die tegen strengere wetgeving wat betreft vuurwapens is, voor de protesterende studenten langs.
Foto Andrew Gombert/EPA
Dit is Gaston Alegari, de directeur van de Uruguayaanse voetbalclub Fenix. Afgelopen weekend gooiden supporters twee kippen in de clubkleuren van rivaal Racing het veld op, waarop de directeur ze letterlijk van het veld trapte. Als straf heeft de Uruguayaanse voetbalbond besloten dat Fenix één thuiswedstrijd niet in eigen stadion mag spelen.
Foto Mauricio Castillo/AP
Deze man op het strand van Bali doet mee aan de Melasti-ceremonie. Dit Hindoestaanse gebruik is bedoeld om de wereld te reinigen van al het slechte in de wereld. Het vakantie-eiland Bali is na dit ritueel een dag gesloten voor toeristen om het Hindoestaans nieuwjaar in te luiden.
Foto Sonny Tumbelaka/AFP
Een blinde man probeert een vis te vangen vlakbij het eiland Longo in Namibië.
Foto Florent Vergnes/AFP
Vlakbij het vliegveld van Kathmandu in Nepal crashte afgelopen week tijdens de landing dit vliegtuig. Van de 71 passagiers zijn er 38 omgekomen. 23 passagiers raakten gewond en tien passagiers zijn nog vermist.
Foto Narendra Shrestha/EPA
Paus Franciscus komt aan op Sint-Pietersplein voor zijn wekelijkse audiëntie.
Foto Andrew Medichini/AP