Beertjeschips voor bij de borrel, en de mini-pizza’s voor na het stappen

Aalan Osman (20): „De zak met beertjeschips is voor de borrel. Het is vrijdagavond, hè. En de mini-pizzaatjes eten we misschien vannacht.” Emma de Miranda (20): „Als we na het stappen nog honger hebben.”

Doen jullie altijd samen boodschappen?

Osman: „Nee. We wonen nog niet samen.” De Miranda: „We zijn wel ongeveer de helft van de tijd bij elkaar. We werken allebei in de fondsenwerving. Hij is mijn leidinggevende.” Osman: „Maar ik eet vaak buiten de deur omdat ik regelmatig ’s avonds werk. In de pauze haal ik dan eventjes een hamburger.”

Kunnen jullie een beetje koken?

Osman: „Ik woon nog thuis, en mijn moeder kookt voor mij als ik er ben.” De Miranda: „Ik woon op kamers en kook vrij gezond. Ik eet zelfs groenten tijdens de lunch. Maar als Aalan bij mij is, bestellen we regelmatig.”

Wat zijn jullie vreemdste eetgewoonten?

Osman: „Zij eet tomaten als appels.” De Miranda: „Ik eet ook kiwi’s met schil. Maar dat is niet raar. Het schijnt gezond te zijn.” Osman: „Ik eet de citroenpartjes bij de tequila op.”

Ik zie ook twee flessen wijn. Houden jullie van drank?

Osman: „Ik probeer te minderen.” De Miranda: „Vroeger dronk ik elke dag een biertje. Maar sinds ik Aalan heb, zitten we vaak als een oud stel met een pot thee op de bank.”