Thuiskok

Broodje bapao

Bijna weekend, een geschikt moment om nog een recept voor een snack voor te schotelen. Als je broodjes bapao zelf hebt gemaakt, hoef je nooit meer die vieze, kleffe dingen uit de supermarkt. Het bapaomeel bestel je online of koop je in de toko.

Meng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit minimaal 10 minuten door. Maak van het deeg een bal en laat deze in een afgedekte licht met olie ingevette kom op een warme plek 1 uur rijzen.

Bereid de vulling. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daar de ui en de knoflook in. Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5 minuten rul. Voeg de sojasaus en sambal naar smaak toe en bak dit enkele minuten mee. Breng de vulling op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Verdeel het deeg in porties van zo’n 60 gram. Druk de deegbolletjes op een licht bebloemd werkblad plat en schep er wat vulling op. Maak de randjes licht vochtig met water en vouw het deeg om de vulling heen. Leg de broodjes met de sluiting naar beneden op een stuk bakpapier, laat ze afgedekt met plasticfolie 45 minuten rijzen. Plaats een stoommandje op een pan met kokend water en leg in het midden van het mandje een stukje bakpapier. Leg daar voorzichtig 3 tot 4 broodjes per keer op en stoom de bapao in 15 minuten gaar. Serveer de broodjes (lauw)warm met chilisaus.