Facebook

Ook Spaanse privacywaakhond beboet Facebook om WhatsApp

WhatsApp en moederbedrijf Facebook moeten van de Spaanse privacywaakhond AEPD in totaal 600.000 euro aan boetes betalen voor misbruik van gegevens van gebruikers. De toezichthouder spreekt van ernstige inbreuken op de privacy. Berichten-app WhatsApp werd in 2014 overgenomen door Facebook. Aanvankelijk werd WhatsApp- gebruikers beloofd dat hun gegevens niet met Facebook zouden worden gedeeld, maar in augustus 2016 werd duidelijk dat dat toch zou gebeuren. De AEPD stelt vast dat het delen van gegevens door WhatsApp met Facebook in strijd is met Spaanse en Europese regels. De Europese Commissie legde Facebook in mei 2017 al een boete van 110 miljoen euro op vanwege het gebruik van gegevens van WhatsApp. (ANP)

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/18/miljoenenboete-facebook-om-whatsapp-overname-a1559340