Brug

Vier doden en veel gewonden door instorten brug in Miami

Door het instorten van een in aanbouw zijnde voetgangersbrug over een drukke zesbaansweg in Miami zijn ten minste vier personen om het leven gekomen. Dat heeft de lokale brandweer donderdagavond bekendgemaakt. Zeker tien gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen. De brandweer zoekt naar meer slachtoffers. Er zouden minimaal acht auto’s bedolven zijn onder het puin.

Het gaat volgens lokale media om een brugdeel van 950 ton. De overspanning, die zaterdag was geplaatst maar nog niet in gebruik was genomen, zou de campus van de universiteit en een woonwijk met veel studentenflats moeten verbinden. De politie verzocht tv-helikopters de rampplek te verlaten, zodat reddingswerkers het eventuele hulpgeroep van beknelde slachtoffers konden horen. (ANP)