Verpaupering

Rotterdam krijgt 130 miljoen om achterstand op Zuid aan te pakken

Rotterdam krijgt van het Rijk 130 miljoen euro om de problemen in het stadsdeel Zuid aan te pakken. Het is de bedoeling dat de stad daar zelf nog 130 miljoen euro bijlegt, schrijft minister Schouten (Landbouw, ChristenUnie) donderdag aan de Tweede Kamer, in het kabinet medeverantwoordelijk voor de bijdrage. De stad kan het bedrag volgens Schouten gebruiken voor terugdringing van het aantal kinderen met een leerachterstand, bestrijding van werkloosheid en criminaliteit en voor het tegengaan van de verpaupering. Met hetzelfde oogmerk zette het Rijk in 2011 al het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) op. Dat loopt nog tot 2030. NPRZ-directeur Marco Pastors zegt dat hij een groot deel van het geld gaat gebruiken voor het opkopen en slopen van verouderde particuliere woningen. (NRC)