Recensie

Recensie

Konvooien beroven

    • Hans Klis

De leren banden van je harnas snijden in je schouders. Je hebt je verstopt onder grote bladeren, de lucht is zwaar en vochtig. Je wacht al uren. Dan zie je door de kleine openingen tussen het groen eindelijk je doelwit: een goudkonvooi omringd door soldaten. Aanvallen! Dit is Caravan War, een Clash Royale-kloon van Hiker Games met een vermakelijke twist. Als Middeleeuwse roversbaron voer je twee legers aan: één die jouw eigen konvooien begeleidt, en een die de wagens van medespelers berooft.

Als je niet aan het moorden en plunderen bent, onderhoud je een basis – zoals in zoveel strategie-games. Hier halen de onderdanen goud uit mijnen, ruil je het goud in voor bewerkt hout, en promoveer je roofridders. Bij dat laatste hoort ook het bewapenen van het konvooi en het uitproberen van de juiste verdediging van het krakkemikkige voertuig. Want ook jouw konvooi moet door de wildernis heen waar andere struikrovers hopen goud en hout buit te maken.

Het stelen van grondstoffen doe je in een campagne-spelmodus of tegen willekeurige spelers. Niet op een groot slagveld, maar in de vorm van een torenverdedigingsspeler. Want niet alleen het cartoonachtige uiterlijk lijkt sterk op Clash Royale. Toch is dit een innovatieve en vermakelijke game met een behoorlijk lange houdbaarheid.