Zes doden na instorten voetgangersbrug Miami

De brug was nog in aanbouw. Zeker acht auto’s werden bedolven onder het puin.

In Miami stortte een voetgangersbrug in. De brug was nog in aanbouw en niet toegankelijk voor voetgangers.
In Miami stortte een voetgangersbrug in. De brug was nog in aanbouw en niet toegankelijk voor voetgangers. Foto AP

Zes mensen zijn donderdag omgekomen in de Amerikaanse stad Miami als gevolg van het instorten van een voetgangersbrug. Hoe de ramp heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Zeker acht gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De brug was nog in aanbouw en stortte rond 13.30 uur (lokale tijd) in. Acht auto’s raakten bedolven onder de brokstukken. Hulpdiensten zoeken nog naar overlevenden onder het puin.

In aanbouw

De voetgangersbrug was zaterdag neergezet en nog niet in gebruik. De brug moest de universiteit met de rest van de stad verbinden. Studenten zouden zo op een veilige manier de drukke straat kunnen oversteken. De weg waarover de voetgangersbrug liep, heeft acht rijbanen en is één van de drukste straten van de stad.

Bill Nelson, senator in Forida, heeft via Twitter zijn medeleven betuigd. Ook het bouwbedrijf dat werkte aan de voetgangersbrug heeft in een verklaring via Twitter laten weten mee te leven met de slachtoffers. Er wordt nog onderzocht hoe dit kon gebeuren.

Twitter avatar SenBillNelson Bill Nelson My heart goes out to the victims and the families affected by this tragic bridge collapse at @FIU.