Champions League

FC Barcelona en Bayern München naar kwartfinales

Bayern München heeft voor de zevende keer in successie de kwartfinales van de Champions League bereikt. De uitwedstrijd tegen Besiktas, een formaliteit na de uitslag (5-0) van de eerste wedstrijd, won Bayern ook: 3-1. Voor de Duitse kampioen scoorden Thiago Alcántara, Gökhan Gönül (eigen doelpunt) en Sandro Wagner, de Turkse treffer was van Vagner Love.

FC Barcelona schaarde zich voor de dertiende keer op rij onder de laatste acht. Tegen Chelsea kwam Barça voor eigen publiek op voorsprong toen Lionel Messi raak schoot na 2 minuten en acht seconden – hij scoorde nooit sneller voor zowel Barcelona als Argentinië. De eerste wedstrijd was geëindigd in 1-1, dus Chelsea moest minimaal een doelpunt maken. Dat lukte niet, Barcelona liep via Ousmane Dembélé en weer Messi – zijn honderdste doelpunt in de Champions League – uit naar 3-0. (NRC)