Thuiskok

Rozemarijnbrood

Dit recept is voor alle mensen die net terug zijn van skivakantie en nog heimwee hebben. Want grote hoeveelheden Franse (of Zwitserse) kaas met brood of aardappels is een typisch wintersportgerecht.

Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve de rozemarijn, tot een soepel geheel en kneed minimaal 10 minuten door. Voeg aan het eind de rozemarijn toe. Maak van het deeg een bal en laat deze in een afgedekte, licht met olie ingevette kom op een warme plek 1 uur rijzen. Verpak de camembert in de plakken rauwe ham. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een ronde plak die groot genoeg is om de camembert mee in te pakken. Leg de camembert erop en vouw het deeg dicht. Druk het deeg goed dicht en leg het brood met de sluiting naar onder op een stuk bakpapier. Dek het losjes af met plastic folie en laat het brood nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven met daarin een (gietijzeren) braadpan en deksel van minimaal 26 centimeter doorsnede 30 minuten voor op 230 ⁰graden. Snijd het deeg aan de bovenkant enkele malen ongeveer ½ centimeter diep in en bestrijk met ei.

Leg het brood met bakpapier en al in de braadpan en doe de hete deksel erop. Bak het brood 25 minuten, verwijder het deksel en bak het brood nog 10 tot 20 minuten zonder deksel. Serveer het brood (lauw)warm.