Paralympische Spelen

Zitskiester Linda van Impelen haalt in Pyeonchang zilver op de reuzenslalom

Zitskiester Linda van Impelen heeft woensdag in Pyeongchang zilver veroverd op de reuzenslalom. Zij zag alleen de Japanse Momoka Muraoka over twee runs een snellere tijd neerzetten. Van Impelen was een kleine drie seconden langzamer. Het brons ging naar de Oostenrijkse Claudia Loesch. „Dit is mijn favoriete onderdeel en ik weet dat ik het goed kan. Maar ik vind dit succes ook wel bizar”, zei ze. Het zilver betekende de vijfde medaille voor Nederland tijdens de Paralympische Spelen. Nederland haalde al twee keer goud in Pyeongchang. Zitskiër Jeroen Kampschreur werd dinsdag eerste op de supercombinatie. Bibian Mentel won een dag eerder de snowboardcross. Nederland staat in het medailleklassement tiende. De Verenigde Staten voeren de lijst aan met 21 medailles, waarvan acht gouden. (ANP)