Paralympische Spelen

Gouden medaille voor zitskiër Jeroen Kampschreur (18) op supercombinatie

Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang goud gepakt op de supercombinatie. De achttienjarige Leiderdorper stond na de super-G op de derde plaats, maar gleed daarna op hoog tempo en zonder fouten als snelste langs de poortjes van de slalom. Kampschreur, die werd geboren zonder scheenbenen en daardoor al op jonge leeftijd in een rolstoel belandde, bezorgde de Nederlandse equipe de tweede gouden medaille in Zuid-Korea. Bibian Mentel zegevierde een dag eerder al op de snowboardcross. „Hier heb ik jaren voor gewerkt en heel veel voor opgegeven”, zei Kampschreur. „Ik heb nu deze gouden plak binnen, de rest is bonus.” Hij gaat de komende dagen ook op jacht naar eremetaal op de reuzenslalom en slalom. Net als op de supercombinatie is hij op die onderdelen de regerend wereldkampioen. (ANP)