Burgemeester Voerendaal met vuurwapen bedreigd

Politici in de Limburgse gemeente hadden al beveiliging, nadat de auto van een wethouder in brand was gestoken.

De Voerendaalse burgemeester Wil Houben
De Voerendaalse burgemeester Wil Houben Foto YouTube/Gemeente Voerendaal

Een gemaskerde man heeft op 26 februari een vuurwapen gericht op de Voerendaalse burgemeester Wil Houben (VVD), terwijl die op een weg in het buitengebied van zijn gemeente naar zijn werk reed. Het Openbaar Ministerie bevestigt berichtgeving daarover van De Limburger.

Het is niet de eerste bedreiging van een politicus in Voerendaal. Vorig jaar zomer ging de auto van wethouder Patrick Leunissen (Democraten Voerendaal) in vlammen op. Zijn woning liep daarbij roetschade op. Naar aanleiding van de brand kregen burgemeester en wethouders en enkele ambtenaren extra beveiliging. Na de bedreiging van de burgemeester zijn nog scherpere maatregelen genomen.

De gemeente Voerendaal en justitie ondernamen het afgelopen jaar actie tegen drugshandel en -productie bij een autohandel en op twee woonwagenkampjes. Daarbij werd een aantal woningen gesloten. De brand bij de wethouder vond plaats kort na een van die operaties. Het is niet duidelijk of er verband bestaat tussen het optreden van de autoriteiten en de bedreigingen.

Burgemeester Houben was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.